Wat zijn vouwgordijnen?

Een vouwgordijn is een gordijn waarbij de stof uitgevouwen en weer ingevouwen kan worden met behulp van een ketting. Vouwgordijnen hebben horizontale vouwen in de stof zitten. De horizontale vouw wordt door middel van een 6 mm glasvezel balein gevormd en wordt goed strak gehouden door een gepatenteerde doekspanner. Dit zorgt ervoor dat het doek goed strak gehouden wordt. 

De baleinen bevinden zich bij onze gordijnen aan de achterzijde (vooraanzicht huis). Wilt u liever de baleinen aan de voorzijde? Dan kunt u gemakkelijk de wijziging invoeren bij bestelnotities.

Onderhoud

Wij raden u aan het vouwgordijn te laten reinigen door de stomerij om zo de kwaliteit te waarborgen. Let op! Vergeet niet de baleinen uit het doek te verwijderen voordat u naar de stomerij gaat. U kunt de baleinen eenvoudig verwijderen door de geconfectioneerde knoopsgaten en het doek kunt u via het klittenband losnemen van de bovenlat.

Wilt u het zelf reinigen? Dan kunt u het vouwgordijn reinigen in de wasmachine. Al onze vouwgordijnen zijn namelijk machine wasbaar. Vergeet ook hier niet de baleinen uit het doek te verwijderen. Omdat de meeste stoffen uit 100% polyester bestaan, geven wij u als advies om de stof met een lage temperatuur te wassen, vervolgens rustig te laten drogen en indien de stof gekreukt is licht te strijken.

Bekijk onze vouwgordijnen: