Meten en monteren

Meetinstructie vouwgordijnen

Bepaal de plaats waar uw vouwgordijn dient te komen en let erop dat er geen raam- of deurknoppen, verwarmingsbuizen of andere hindernissen de plaatsing en het gebruik van uw gordijn kunnen belemmeren. Het monteren van uw vouwgordijn kan zowel ‘In het kozijn/tussen twee muren’ (In de dag) als ‘Op het kozijn’ (op de dag) gebeuren. Er worden bij de transparante, semi-transparante en lichtdoorlatende vouwgordijnen universele clicksteunen meegeleverd. Bij de verduisterende vouwgordijnen worden er schaarsteunen geleverd.

Universele clicksteunen

Bij universele clicksteunen drukt u het vouwgordijn tegen de steunen aan totdat u een klik hoort. Bekijk hieronder de video voor meer instructie.

Schaarsteunen

De schaarsteunen kunnen zowel op de dag als in de dag gemonteerd worden. Teken de gaten af en boor de gaten voor. Bij het monteren van de schaarsteunen moet u de schaarsteunende “lip” naar voren trekken. Als het vouwgordijn in de steunen geklikt is moet u de “lip” tegen de bovenlat aandrukken. Controleer vervolgens of alles goed vastzit.

Soorten afmetingen

Meten in het kozijn of tussen twee muren (in de dag)

  1. Meet op 2 verschillende plaatsen de breedte tussen het raamkozijn of de muren. Let op! U geeft de kleinste afmeting van de breedte op -1 centimeter.
  2. Meet vervolgens de hoogte tussen het raamkozijn en de vensterbank op 2 verschillende plaatsen en geef daarvan de kleinste afmeting op. U hoeft hier geen rekening te houden met 1 centimeter aftrek.
  3. Vul de breedte en hoogte afmetingen in op onze webshop bij het vouwgordijn dat u graag zou willen bestellen.

Meten op het kozijn (op de dag)

  1. Meet de breedte, inclusief de gewenste overlapping (wij adviseren minimaal 3 centimeter links en 3 centimeter rechts om de lichtinval te beperken).
  2. Meet vervolgens de gewenste hoogte.
  3. Vul de breedte en hoogte afmetingen in op onze webshop bij het vouwgordijn dat u graag zou willen bestellen.

Hou rekening met de pakkethoogte bij opendraaiende ramen.

Monteerinstructie vouwgordijnen

Een vouwgordijn monteren is zeer eenvoudig, maar wij bij Raamdeluxe vinden het toch belangrijk dat onze klanten stapsgewijs goed worden geïnstrueerd over het meten en monteren van een vouwgordijn. Wij hebben daarom een montagevideo gemaakt.