Meten en monteren

Filter op categorie

Advies
Inspiratie

Filter op product

Aluminium jaloezieën
Duo rolgordijnen
Gordijnen
Houten jaloezieën
Plissés
Rolgordijnen
Shutters
Vouwgordijnen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Advies en inspiratie direct op je socials!

Meetinstructie vouwgordijnen

Bepaal de plaats waar uw vouwgordijn komt en let erop dat er geen raam- of deurknoppen, verwarmingsbuizen of andere hindernissen de plaatsing belemmeren. Het monteren van een vouwgordijn kan zowel in het kozijn (In de dag) als op het kozijn (op de dag) gebeuren. Er worden bij de transparante, semi-transparante en lichtdoorlatende vouwgordijnen universele clicksteunen meegeleverd. Bij de verduisterende vouwgordijnen schaarsteunen.

Universele clicksteunen
De universele clicksteunen houden het vouwgordijn stevig op de plek waar u het gaat hangen. Bij universele clicksteunen drukt u het vouwgordijn tegen de steunen aan totdat u een klik hoort. Bekijk hieronder de video voor meer instructie.

Schaarsteunen
De schaarsteunen zijn zowel op de dag als in de dag te monteren. Teken de gaten af en boor de gaten voor. Bij het monteren van de schaarsteunen trekt u de lip naar voren. Als het vouwgordijn in de steunen geklikt is, drukt u de lip tegen de bovenlat aan. Controleer vervolgens of alles goed vastzit.

Soorten afmetingen

Meten in het kozijn (in de dag)

  1. Meet op 2 verschillende plaatsen de breedte tussen het raamkozijn of de muren. Let op! U geeft de kleinste afmeting van de breedte op -1 centimeter.
  2. Meet vervolgens de hoogte tussen het raamkozijn en de vensterbank op 2 verschillende plaatsen en geef daarvan de kleinste afmeting op. U hoeft hier geen rekening te houden met 1 centimeter aftrek.
  3. Vul de breedte en hoogte afmetingen in op onze webshop bij het vouwgordijn dat u gaat bestellen.

Meten op het kozijn (op de dag)

  1. Meet de breedte, inclusief de gewenste overlapping (wij adviseren minimaal 3 centimeter links en 3 centimeter rechts om de lichtinval te beperken).
  2. Meet vervolgens de gewenste hoogte.
  3. Vul de breedte en hoogte afmetingen in op onze webshop bij het vouwgordijn dat u gaat bestellen.

Hou rekening met de pakkethoogte bij opendraaiende ramen.

Monteerinstructie vouwgordijnen

Een vouwgordijn monteren is zeer eenvoudig, maar wij bij Raamdeluxe vinden het erg belangrijk dat onze klanten stapsgewijs goed worden geïnstrueerd. Voor het inmeten en monteren van een vouwgordijn is er speciaal voor u een meet-en montage video gemaakt. Bekijk nu de video hieronder.